30. lokakuuta 2012

Kesän maisemia

Nyt vuoden synkimpään aikaan on kiva muistella kesää ja katsella kesällä kuvaamiania maisemia.














22. lokakuuta 2012

Appelsiiniaurinko

Eräänä aurinkoisena kesäkuun päivänä söin appelsiinia ulkosalla ja siitäpä sitten sain idean seuraaviin kuviin. Eli aiheena oli kuvata appelsiinin palaa vasten aurinkoa. Kuvia on jälkikäsitelty Lightroomissa enempi ja vähempi. Kahdessa viimeisessä kuvassa taustavalona on käytetty kirkasta LED- lamppua






Ensimmäiset kuvat on otettu objektiivilla SEL1628 ja kuvista neljä viimeistä on otettu SEL30M35.



16. lokakuuta 2012

Heinäkuutamo

Tässä muutama kuva heinäkuisesta kuutamosta Kuopiossa.





 Objektiivi: SEL18200

Musta kulta

Mitähän kuvissa on? Vastaus selviää kuvien jälkeen.








Kahvistakin saa samantyylisiä kuvia ja kenties otsikosta saatoit niinkin luulla, mutta ei. Kyseessä on rasvaa tai ruokaöljyä, joka kelluu veden pinnalla. Mustalla lautasella ruokailun jälkeen otetuissa kuvissa näkyy myös pieniä ruoan palasia. Ne rikkovat hieman rasvapallojen rakennetta tuoden joitain pieniä yksityskohtia lisää. Valaisuun käytin LED-rengasvaloa.

Kuvaukseen käytetty objektiivi: SEL30M35

Karvainen toukka

Elokuun puolessa välissä kuvattavaksi päätyi karvainen toukka. Tuota valtavalla tarmolla eteenpäin kulkevaa mönkijää oli aluksi hieman vaikea kuvata, ennen kuin keksin siihen kätevän keinon. Laitoin toukan juoksemaan erilaisten pallojen pinnalle. Samalla pyöritin palloa ja otin kuvia toukasta, niin että toukka oli koko ajan pallon päällä. Kuvauksien jälkeen palautin toukan luontoon. Siellä se sitten jatkoi onnellisena elämäänsä etsien koteloitumis paikkaa tai joutui jonkun nälkäisen linnun välipalaksi.
















Kamera: Sony Nex 7 + SEL30M35 macro. Suurinta osaa kuvista on kropattu alkuperäisestä koosta.